Last updated on July 5, 2017
Googlen algoritmin tarkka toiminta on liikesalaisuus. Siihen, mitä tiedetään, paras lähde on Googlen oma sivusto.
Tässä keskeisimpiä linkkejä:
- How search works? https://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/thestory/ (lue kaikki alasivut)
- How Google works? https://www.slideshare.net/SearchMarketingExpo/how-google-works-a-ranking-engineers-perspective-by-paul-haahr (katso sisäpiiriläisen kuvaus)
- Googlen kolme opasta: Webmaster guidelines, Content guidelines, Quality guidelines: https://support.google.com/webmasters/topic/6001981?hl=en&ref_topic=3309300 (lue kaikki ohjeet)
Hakukoneoptimoinnista löytyy paljon spekulointia – parasta on nojautua Googlen viralliseen tietoon. Monet ns. tutkimukset, joita näkee alan blogeissa, eivät kestä akateemista tarkastelua, eikä niitä siksi voi käyttää lähteinä. Aina aika ajoin ne esimerkiksi julistavat, että “SEO on kuollut”, tai että “linkit eivät enää merkitse”, tms. juttuja, joilla ei ole todellisuuspohjaa. Virallisen sivun lisäksi Googlen blogi ja Matt Cutts ovat hyviä lähteitä – Matt ei enää töissä Googlella, mutta Twitter-historiasta löytyy paljon vastauksia (vastasi hakutulosten laadusta).
Huomioi myös:
Google ei näytä kaikille käyttäjille samoja tuloksia: https://googleblog.blogspot.qa/2009/12/personalized-search-for-everyone.html
Toiseksi Google käyttää satoja tai tuhansia signaaleja, ja jokainen hakutulossivu on niiden päätösten uniikki tulos. Googlen algoritmi saattaa sisältää neuroverkkotoimintoja (syväoppimista), joiden tuloksena on hankala jäljittää tietyn hakutuloksen näyttämisen syytä. Näiden syiden vuoksi on parasta välttää yleistyksiä “parhaista käytännöistä”. Paras sääntö kokemuksen mukaan on: tee käyttäjäystävällisiä ratkaisuja, niin teet parasta hakukoneoptimointia.